Aloitin pääsykoeurakkani viikko sitten ja yllätyksekseni olen jo ehtinyt kerrata fysiikan liikkeen, voiman ja vuorovaikutuksen sekä säteilyn perusperiaatteet ja -käsitteet. Jos tahti jatkuu tasaisena, etenen yhden kirjan viikkovauhtia niin, että voin välillä pitää myös vapaapäiviä. Vaikuttaa hyvältä, melkein liiankin hyvältä... Minun on parasta luoda itselleni lukusuunnitelma.

Monet aloittavat pääsykokeisiin valmistautumisen lukusuunnitelman laatimisella, mikä on järkevää, sillä suunnitelmallisuus auttaa lukumäärän jäsentämisessä ja aikataulussa pysymisessä. Minun tapauksessani turhan tarkkaa aikataulua on silti syytä välttää, sillä jaloissa pyörii yksi leikki-ikäinen ja sylissä hikkailee vauva 24/7. Se, kuinka paljon ehdin ja opin, riippuu pitkälti motivaatiosta ja ylipäätään jaksamisesta. Mutta niistä aiheista kirjoitan joskus toiste. Tässä lukusuunnitelmani.

Syksy 2011

Elo-syyskuu Luen lukion fysiikan kurssit 1-8, teen tarvittavat tehtävät ja alleviivaukset. Valmennuskeskus vinkkaa, että fysiikan 7. kurssia ei välttämättä tarvita. Jätän se väliin.

Lokakuu Sukellan Galenokseen. Luen kirjan kerran kevyesti läpi ilman muistiinpanoja.

Marras-joulukuu Luen lukion kemian kurssit 1-5, teen tarvittavat tehtävät ja alleviivaukset. Valmennuskeskus vinkkaa, että kemian 4. kurssia ei välttämättä tarvita. Jätän se väliin. Pidän joululoman, enkä lue yhtään mitään.

Kevät 2012

Tammi-helmikuu Luen Galenoksen toistamiseen, tällä kertaa ajatuksen kanssa ja muistiinpanoja tehden. Tarkoituksena on jäsentää kaikki syksystä asti kerätyt tiedot järjellisiksi kokonaisuuksiksi ja soveltaa niitä myös laskuihin. Luultavasti vuoraan kotimme erivärisillä note padeilla ja askartelen anatomiamuistipelin, hah.

Maalis-huhtikuu Galenoksen pänttääminen jatkuu. Harjoittelen vanhoilla pääsykokeilla ja valmennuskurssien itseopiskelumateriaaleilla. Ilmoittaudun pääsykokeeseen, alan jännittää.

Toukokuu Viime hetken pänttäämistä, tärppien kertaamista ja kynsien syömistä.

Millainen sinun lukusuunnitelmasi on?