Valtakunnallinen lehdistötiedote lääketieteellisen opiskelijavalintaa koskevista muutoksista julkaistiin eilen. Galenos, goodbye. En voi olla miettimättä, mitä ihmettä kohtalo on minun varalleni suunnitellut, kun muutos tuli juuri nyt.

Jos opiskelijavalintatoimikuntaa on uskominen, ensi vuonna sisään päästään ainoastaan lukion fykebi:llä. Todennäköisesti 23. toukokuuta 2012 lääketieteellisen pääsykoesalit ympäri Suomen tursuavat porukkaa, ja kokeeseen tulevat tehtävät ovat järkyttävän monimutkaisia.

Tiedote antaa ymmärtää, että muutoksella suositaan tuoreita ylioppilaita. Aliarvioidaanko tässä nyt samalla muita hakijoita, sillä eihän kemian, fysiikan ja biologian perusteiden läpikahlaaminen 9-10 kuukauden aikana niin valtava juttu ole? Vai onko? Enemmän minua hirvitti Galenokseen tarttua. Itse asiassa nyt kun katson lukusuunnitelmaani, en tajua, missä vaiheessa olisin ehtinyt sisäistää siitä yhtikäs mitään.

Perustiedoista puheen ollen, kun kuukausi takaperin aloittelin kemiaa, motivaatio kosketti ensimmäisen kerran pohjamutaa. Nyt kuitenkin tuntuu, ettei kemia niin kauheaa olekaan ja koska se on vieläpä melko hallittavan kokoinen kokonaisuus (vain 4-5 kirjaa), ajattelin uusia vanhan reaalini kemian ainereaalilla ensi kevään YO-kirjoituksissa. Reaali on hyvä välietappi matkalla kohti pääsykoetta. Saan harjoitusta todellisesta koetilanteesta ja mahdollisesti lisää pääsykoepisteitä. Jos ei näitä, niin ainakin kemiaa tulee luettua kunnolla.

Huh, alkusyksy on kulunut melkoisella vauhdilla ja energiaa on kulunut paitsi lukusuunnitelman laatimiseen ja lukemiseen myös valintaperusteisiin liittyvien uudistusten parissa jännittämiseen. Jokohan uskaltaisi rauhoittua lukujen pariin?