Kemian yo-reaalista hyvää päivää. Koetilanne alkoi hienosti. Olin rento, olin valmis. Viimeiset pari viikkoa olin käyttänyt iltani tiiviisti protolysoitumisreaktioita, pH:n määrittämisiä ja liukoisuustuloja opetellessa. Kaikkea sellaista siis, minkä keskellä tunsin itseni täysin tohveliksi. Kokeen alkaessa riemastuinkin, kun happoja, emäksiä ja neutraloitumisia tarjoiltiin tehtävänannoissa mukavasti. Myös orgaanisten yhdisteiden rakennekaavoista ja kemiallisista reaktioista oli pari tehtävää.

Luettuani ensin koko kokeen rauhallisesti läpi aloitin puurtamisen yllä olevasta paineaaltotehtävästä. Kiireetön aloitus suht helpolla tehtävällä höystettynä tuntui hyvältä, kunnes vilkaisin ensimmäisen kerran kelloa. Aika, joka oli tuntunut puolelta tunnilta olikin todellisuudessa kokonainen kaksitunteroinen. Tästä panikoituneena aloin selata tehtäviä rivakammalla otteella mistä seurasi hutiloimista ja selittämättömiä ajatuskatkoja kesken lauseen tai laskemisen. Kun kotona jälkeenpäin kävin tehtäviä uudelleen läpi, eipä niissä ollut mitään kummallista ja ratkaisutkin vaikuttivat loogisilta.

Oppia ikä kaikki. Olipa hyvä, että kävin kokeilemassa osaamistani, mutta ennen kaikkea koe oli kyllä herätys ajankäytön hallintaan. Lisäksi laskemista pitää vielä treenata niin, että se tulee selkäytimestä eikä jostain monen mutkan ja päättelyn kautta ja silti pitää vielä miettiä, että meneeköhän tämä nyt oikein.

Pikaisen arviopisteytyksen jälkeen veikkaan saavani kemian reaalista C:n otsaani. C niin kuin courageous ;)