Pian julkaistaan ensi kevään hakutiedot: milloin ilmoittaudutaan pääsykokeeseen, milloin pääsykoe pidetään ja mitä pääsykokeeseen olisi suotavaa lukea. En oikein tiedä, mitä ajatella, jos Galenos nyt korvataan jollain toisella teoksella. Minä kun ehdin jo ostaa sen!

Lääketieteellisen hakijamäärät on nousseet viime vuosina (täällä Tampereen yliopiston tilastot) mistä tuskin on kiittäminen vain Housea ja Greyn Anatomiaa. Veikkaan, että lääketieteelliseen hakemisen kynnys on madaltunut lähinnä siitä syystä, ettei pääsykoevaatimuksia ja pääsykoekirjaa ole moneen vuoteen lainkaan uudistettu. Kokonaisia valmennuskurssikokonaisuuksia on koottu ja brändätty Galenoksen ympärille. Kaikki on yhtä suurta Galenosta. Galenos galenos galenos.

Jos Galenos tänä syksynä dumpataan, ei se välttämättä huono juttu ole. Kuten sanottu, itseäni jäisi harmittamaan vain se, että menin jo ostamaan kyseisen opuksen. Mieltä lämmittäisi puolestaan se, että uusi pääsykoekirja olisi suurimmalle osalle uusi tuttavuus eikä minun tarvitsisi kilpailla sellaisten hakijoiden kanssa, jotka osaavat Galenoksen painovirheetkin jo ulkoa.

Älyvuodossa liikkuu huhuja, että seuraava pääsykoekirja on Ihminen. Fysiologia ja anatomia. Mitä olette mieltä? Minusta tämä tiiliskivi näyttää oikein herttaiselta.